Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3173
Ieri1690
Saptamana curenta3173
Luna curenta44924
Total4209302

in momentul acesta sunt 35 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Care este modalitatea de punere în aplicare a dispozițiilor art. 16 din H.G. nr. 401/2013, cu modificările și completările ulterioare, în condițiile în care persoanele invitate la procedura de punere în posesie nu se prezintă?

Comisiile locale de fond funciar au obligația să comunice persoanelor cărora li s-a reconstituit dreptul de proprietate, în scris, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire, data și locul unde se va face punerea în posesie.

În cazul în care persoanele cărora li s-a făcut comunicarea sau împuterniciții acestora nu se prezintă la data și locul stabilite, punerea în posesie și întocmirea proceselor-verbale se face în prezența unor martori, de regulă proprietarii vecini. Titlurile de proprietate și procesele-verbale de punere în posesie se comunică prin poștă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Procedurile mai sus-menționate sunt aplicabile și persoanelor care refuză terenul pus la dispoziție din categoriile prevăzute la art. 12 alin. 1 lit. c) și d) din Legea nr. 165/2013, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru situația specială în care corespondența cu persoana care a fost invitată la punerea în posesie este returnată comisiei locale de fond funciar pentru că destinatarul nu a fost găsit, este datoria comisiei locale de fond funciar să întreprindă demersuri în vederea identificării fie a moștenitorilor persoanei (în cazul în care persoana invitată la punerea în posesie a decedat), fie la identificarea noului domiciliu al persoanei (în cazul în care persoana invitată la punerea în posesie și-a schimbat domiciliul).