Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1608
Ieri3156
Saptamana curenta4764
Luna curenta68090
Total4232468

in momentul acesta sunt 118 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Cum pot fi soluționate cererile de despăgubire în situația în care opțiunile moștenitorilor fostului proprietar deposedat nu sunt unitare?

În situația în care opțiunile moștenitorilor fostului proprietar deposedat nu sunt unitare, în sensul că fie o parte dintre aceștia refuză amplasamentele oferite, fie și-au înstrăinat drepturile ce decurg din înscrierea în anexa de despăgubiri, se impune partajarea drepturilor, astfel încât opțiunea fiecărui moștenitor să privească doar cota parte ce i se cuvine.

      În cazul în care o parte dintre moștenitori își înstrăinează drepturile la acordarea de măsuri compensatorii, ulterior înscrierii acestora în anexa de despăgubiri, singura măsură reparatorie este compensarea prin puncte, potrivit art. 24 alin. (2), (3) şi (4) din Legea nr. 165/2013. Moștenitorii care nu și-au înstrăinat drepturile au posibilitatea de a opta fie pentru restituire în natură, fie pentru măsuri compensatorii, cu precizarea că, în cazul opțiunii pentru restituire în natură, trebuie respectată ordinea de soluționare a cererilor de reconstituire.

      În ceea ce privește punerea în posesie, după partajarea drepturilor, fiecărui moștenitor i se va aduce la cunoștință situația terenurilor aflate în rezerva comisiei locale, urmând ca restituirea în natură să se facă corespunzător opțiunii fiecărui moștenitor și cotei părți ce i se cuvine.

      Pentru situația în care opțiunile titularilor unei cereri de reconstituire sunt diferite, soluționarea cererii se va realiza după comunicarea actului de partaj, dată până la care se vor soluționa cererile de reconstituire înregistrate ulterior, ai căror titulari au opțiuni convergente. În sensul aplicării legii și pentru respectarea intereselor tuturor beneficiarilor acesteia, considerăm necesar ca titularii cererii de reconstituire ale căror opțiuni sunt diferite să fie informați atât cu privire la situația terenurilor, cât și asupra faptului că pe aceste terenuri urmează a fi puși în posesie titularii cererilor ulterioare, care își vor exprima opțiunea în acest sens.